Skærmbillede 2016-04-06 kl. 15.31.52

Min kære bror Jonas har været så modig at dele sine tanker som gæsteblogger her på min side. I skal være meget velkomne til også at læse hans vise ord. 

 

Jeg har altid været af den opfattelse, at kærlighed er noget, som opstår mellem to personer, som elsker hinanden. Måske er jeg gammeldags på det punkt, for det er som om, at en ny tendens hastigt breder sig i dagens Danmark. Social status, økonomi og magt er efterhånden blevet vigtigere faktorer, når det kommer til kvinder og deres valg af mænd. En hengiven ægtemand, god far eller en generel godhjertet person, er ikke længere i lige så høj kurs som diverse materielle og overfladiske goder.

Jeg går til daglig på HHX, og har efterhånden fået et indtryk af, at flere piger derinde går mere efter en drengs penge, end deres personlige kvaliteter. Jeg har nu i snart tre år overhørt samtaler blandt piger, som i ramme alvor spørger hankønsvæsener i byen, hvor mange kroner og ører de har på deres konto, og derefter afgør med dem selv, hvorvidt de skal tage hjem med dem på grundlag af det pågældende svar de får. Jo højere et beløb, jo større er sandsynligheden. Jeg har sågar også hørt sætningen “Nå, hvis han har mange penge, så forstår jeg bedre, hvorfor hun er sammen med ham”.

Det er som om, at flere og flere piger i dag vægter designertøj, dyre ure og penge højere end følelser. Jeg har efterhånden fået et indtryk af, at typisk piger fra middelklassen stræber efter et liv i overklassen. Den letteste vej til dette er ved at finde en fyr, som har pengepungen i orden. Det er som om, at det at kæmpe for noget på egen hånd, simpelt hen ikke bliver taget til overvejelse som en mulighed, for at opnå noget her i livet. Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke forstår disse piger. De må efter min mening, få deres værdier i orden, og lade være med at leve et illoyalt og grådigt liv overfor deres partner.

Måske skriver jeg det her, fordi jeg ikke selv har millioner på kontoen. Måske er jeg bare en håbløs romantiker. Måske har jeg bare en klar opfattelse af, hvad der er rigtigt og forkert, og at snylte på sin partner, vil jeg ikke vurdere til at være i orden.

Jeg opfatter ”golddiggeri” som et tegn på lavt selvværd. Tør disse piger ikke at drømme? Tør de ikke tro på dem selv og tage en chance her i livet? Eller har de simpelthen ikke nogen forventninger om at kunne klare sig selv en dag? Jeg tvivler stærkt på, at de som små børn drømte om at blive golddigger, når de blev voksne.

Hvad skaber så en golddigger? Er moderen i familien et pengegrisk so, som lader hendes forskruede værdier og motiver gå i arv til døtrene? Eller har det noget at gøre med at bevare eller oprette et bestemt image? Bliver disse piger våde, hver gang de får et like på Instagram på deres nyeste billede af “kærestens” fede cabriolet? Jeg ved det faktisk ikke. Jeg har ærlig talt ikke noget bud på, hvorfor nogen ønsker at leve sådan et liv.

Heldigvis er det ikke alle piger, som opfører sig på denne måde. Heldigvis har de fleste forældre fået opdraget deres døtre værdigt. Heldigvis har de fleste piger et vist indblik i, hvad der er etisk korrekt, og hvad der i virkeligheden er vigtigt. Penge er et biprodukt af, hvad der i virkeligheden betyder noget. Den opfattelse har disse ”golddiggers” bare ikke.

 

Det var hvad Jonas havde på hjerte.

Hvis du gerne vil se mere af min verden, og fremtidige indholdsrige gæsteindlæg, er du meget velkommen til at følge med på FACEBOOK og INSTAGRAM.

De allervarmeste glade tanker og hilsner fra mig

Sofie

2 Comments on JONAS CRAMER: Kommer kontanter virkelig før kærlighed?

  1. Lasse Smedegaard
    7. april 2016 at 3:49 (5 år ago)

    Respekt! Applaus! Du rammer spot on med dine ord.. Værdierne idag er helt forskruet og det er langt fra kun på hhx, det er blevet mere og mere udbredt… Piger søger en social status, drenge bruger penge de ikke har for at imponer disse piger.. Godt indslag Jonas… Kunne tale længe om dette emne.. Giver gerne en bajer i byen eller en flaske Grey Goose hvis nu der skulle være nogle våde tøser at imponere ??????

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *