For godt et års tid siden skrev jeg et indlæg der hed “Når sundhed bliver usundt” (det kan du læse HER). Jeg vil i mit tidligere indlægs ånd gerne have lov til at knytte en kommentar til mine egne ord angående sundhed.

Den dag i dag er jeg heldigvis et helt andet sted end jeg var for tre år siden, da mine forskuede idéer om sundhed var på sit værste. Jeg vejer sådan cirka 8 kilo mere i dag, end jeg gjorde da jeg var på mit mindste, men helledusseda, hvor har jeg det bare SÅ meget bedre! Det er muligvis en af de største sundhedsklichéer der findes, men det sekund jeg droppede kalorietælleri, slankepulver og vandvittige kurer, blev jeg helt automatisk sundere, end jeg nogensinde har været før. Det var den største åbenbaring der nogensinde er regnet ned over mig, men den dag det gik op for mig, at der rent faktisk var ting i verden, der var vigtigere end at have en flad mave, var noget nær den mest skæbnesvangre og livsændrende dag i mit liv (og jeg har altså født et barn, FYI).

Det lyder måske som en overdrivelse når jeg skriver, at jeg vitterligt troede, at en flad mave var den vigtigste kilde til lykke, men det er det desværre ikke. Jeg troede i ramme alvor, at jeg ville ende i helvede, hvis jeg indtog et stykke hvidt toastbrød. Jeg siger jer, det var en befrielse, da det gik op for mig, at man stadig havde en puls, efter man havde spist bearnaisesovs. Life changing moment!

Status på min krop og på mit forhold til den er nu, at jeg bestemt ikke ligger på min laveste vægt, men heller ikke på min højeste, og det er et ganske godt sted at ligge. Det betyder i praksis at jeg spiser lige præcis hvad jeg har lyst til, og heldigvis har jeg lyst til salater og smoothies, lige så vel som jeg har lyst til Marabou og ostepops.

Hvis jeg skal give et rigtig brugbart råd videre til de af jer, som måske sidder lidt en smule fast i idéen om, at en galopperende sixpack er det eneste rigtige, så er det at skifte de evige sammenligninger af top hakkede bikiniatleter på Instagram ud med en sammenligning af  ganske almindelige medborgere i et standard omklædningsrum. Egentligt ville det jo være bedst, hvis man bare stoppede helt og aldeles med at sammenligne sig selv med nogen som helst andre i det hele taget, men den sag er nok nærmere for viderekomne i dette liv, så lad os bare starte i det små. Da jeg selv langt om længe stoppede med at sammenligne min krop med de kroppe, som har gjort deres udseende til en levevej, og som har gjort forretning af have denne galopperende sixpack, kunne jeg pludselig kigge mig selv i spejlet og tænke “ork, det kunne have været meget værre”.

Det kan godt være, at mine bukser sidder bedst på mig, når de ikke sidder på mig, og at jeg jeg har en antydning af damedunk i stramt tøj, men til gengæld så har jeg noget, som jeg aldrig nogensinde igen vil bytte med; jeg har min frihed. Frihed til at kunne spørge mig selv, om jeg nu rent faktisk overhovedet har lyst til pizza, lakrids eller kage, fremfor at nægte mig selv den glæde, og derved give mig selv en endu større lyst til alle disse ting ved at nægte mig selv dem. Længe leve min vom, siger jeg bare!

 

Hvis du gerne vil se mere af min  smukke vom, er du meget velkommen til at følge med på FACEBOOK og INSTAGRAM.

De allervarmeste glade tanker og hilsner fra mig

Sofie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *